NÄSTA MATCH
Seriespelet är över, tack för den här säsongen...

TYCK TILL

Vem har varit herrlagets bästa spelare i år?

Innebandyblocket 

NYHETER FRÅN DAMSEKTIONENSite Meter
Hässelby NewsOnline

Fem senaste nyheterna;
16/04 - Guld i S:t Erikscupen för F91
16/04 - F90/91 tog guld i Solnacupen 03/03-04
27/02 - F91 tog guld i Snake City Cup 2004
08/01 - F90/91 tog silver i Storvreta. 8/12-04
04/11 - F90/91 tog guld i Bajen Cup 2003

Tidigare nyheter finns längre ner på sidan.Guld i S:t Erikscupen för F91 16/04-04
Det blev Sanktan guld för Flickor 91 efter seger med klara 5-0 i finalen mot Vendelsö medan killarna återigen fick se sig besegrade av Odelberg/Gustavsberg med 3-5.

HÄSSELBY SK-VENDELSÖ IK 5-0 (2-0, 3-0)
Therése Hannus 2 (Ulrica da Correggio 1), Viola Enarsson (Therése Hannus), Ulrica da Correggio (Viola Enarsson) Moa Tschöp. Skott: 22-15 (10-5,12-10).
Matchens lirare, Hässelby: Therése Hannus. Vendelsö: Lisa Lundin.
Lira-sjyst, Hässelby: Emelie Simmefalk. Vendelsö: Sandra Rosberg
Klicka för större bild!
Matchrapport:
Efter en tidig samling 07:00 med många nervösa och trötta ansikten kom matchen igång 0830. Vi hade en fantastisk klack som stöttade oss så att vi startade med ett högt speltempo med många chanser. Tillslut fick vi utdelning och kunde gå till halvtidsvila med en rättvis 2-0 ledning. Andra halvlek spelade vi kontrollerat med att försöka hålla bollen inom laget utan att gå ner i speltempo, och det lyckades vi bra med och kunde utöka våran ledning som tillslut blev en 5-0 seger och S:t Erikscup guldet till våra fantastiska tjejer. Vi ledare vill tacka för den stora klack med allt stöd som vi fick och hoppas vi för uppleva det här flera gånger. Det har varit en fantastisk säsong för våra tjejer med 4:a turneringssegrar samt 2 vunna serier ( 91-serie samt en 89-serie). Vi kommer nu att avsluta säsongen med en turnering i Göteborg över påsk ( Dumleslaget)

/ Stefan (tränare flickor 90/91)


Upp

-------------------------------------------------


F90/91 tog guld i Solnacupen 03/03-04 16/04-04
Även i sportlovets andra cup blev det vinst. Efter seger i gruppspelet slog vi Råsunda med 6-1 i semifinalen och Bollstanäs väntade i finalen.

Vi förde finalen där vi skapade många chanser och vann rättvist med 2-0. Vi gick därmed obesegrade genom turneringen och gjorde 25 mål framåt och släppte endast in 4 mål på sex matcher.

Nu laddar vi för de sista matcherna i de 3 serier vi spelar.
GRATTIS till ytterligare en turneringsseger!

/ Anette - Leif - StefanUpp

-------------------------------------------------
F91 tog guld i Snake City Cup 2004 27/02-04
På sportlovet ställde vi upp med så många spelare som fanns hemma dvs. 9 st. och bara 8 st. till slutspelet. 4 lag var anmälda till 91 gruppen och förutom oss var det Orminge, Värmdö och Töjnan.

Tjejerna spelade fantasiskt och vann alla matcher rakt igenom. 33 – 1 i målskillnad. En härlig ”kämpanada” fanns hos alla och ett härligt publikstöd fick vi på läktaren.

Grattis tjejer!
/ Stefan & Anette

Nu laddar vi om för Solna Cup 27-29/2...


Upp

-------------------------------------------------
F90/91 tog silver i Storvreta. 8/12-04 08/01-04
Vi ställde i år upp med två lag i Storvreta och gjorde bra ifrån oss.
F91 gick till A-slutspel och förlorade där oturligt, trots spelövertag,
med uddamålet mot Mora i kvarten.
F90 gick till B-slutspel och kämpade hårt i alla matcherna. Det räcke
fram till 18.15 i finalens sista period då Täfteå slog in 1-2.
Trots 6 utespelare sista 1.45 så lyckades vi inte kvittera igen utan
fick nöja oss med ett silver.


GRATTIS till starka insatser!

Anette - Leif - Marit - Stefan


Upp

-------------------------------------------------
F90/91 tog guld i Bajen Cup 2003 04/11-03
Under vecka 44 spelades Bajen Cup i Liljeholmshallarna och F90/91 försvarade
förra årets seger. Tjejerna stod för ett härligt offensivt spel och gick
obesegrade genom turneringen med 29 gjorda och endast 7 insläppta mål.
Turneringens bästa spel presterades under första perioden i semifinalen mot
Vendelsö. Hawks öppnade i ett rasande tempo och gjorde 6 mål med ett spel
som var hämtat ur instruktionsboken.
Även i finalen, där Högalid stod för motståndet, öppnade Hawks starkt och
höll trycket genom hela matchen. Slutresultatet blev 2-1 och tjejerna kunde
välförtjänt springa ärevarv efter prisutdelningen.


Stort GRATTIS tjejer!

Anette - Leif - Marit - Stefan


Upp

-------------------------------------------------
Dam Juniorerna vidare i DM 30/09-03
I lördags 27/9 så var det dags för kvartsfinal i DM mot Hammarby i Eriksdalshallen.
Efter en trevande start i första perioden där spelet svallade fram och tillbaka,
när båda lagen kände på varandra slutade 0-0.
I 2:a perioden så fick vi igång spelet redan efter 1.54 blev det utdelning 1-0 av Jenny Östlund ass Andrea Kratz nu började spelet fungera bättre 13.12 in i 2:a kvitterar Hammarby, Nu var farten uppe och efter 15.46 gör Jenny med ass Andrea 2-1 det står sig till period vila.
3:e perioden hinner bara starta när den ny komponerade kedjan bestående av Caroline Tyleborn, Salome Fogelqvist och Sarah Sturrock presenterar ett härlig spel och samarbete efter 4.54 spikar igen kistan där Carro nätar ass Sarah 3-1 som blir slutresultatet.
Även strålande back och målvakts jobb gjorde att matchen gick bra.
Nu väntar Järfälla (Spiders) i semifinal senare under hösten.
Bra jobbat tjejer

Lelle, Bosse, Micke, Thomas.Upp

-------------------------------------------------
DJ 2 förlust i seriepremiären 15/09-03
Hässelby SK B – IFK Täby
(0-1, 1-3, 1-1)

Seriepremiären för andralaget var inte lika lyckad som förstalaget. Det var ett ultradefensivt Täby som kom på besök till Vällingbyhallen.

Matchens karaktär var ett spelande Hässelby och ett mycket tillbaka draget Täby. Stundtals var det en ren köttmur framför målvakten i Täby. Dock rullade Hässelby boll bra och skapade ett par bra chanser som Täbys målvakt inte var medveten om att hon räddat. I mitten av första perioden fick Täby en kontring som de inte var sena att utnyttja. Ställningen 0-1 höll sig till pausvila, men det var definitivt mer smak för Hässelby.

I andra perioden blev det ett tillknäppt spel på mittplan. Hässelby försökte spela innebandy samtidigt som Täby gjorde allt för att förstöra spelet. Täby lyckades emellertid med detta och kunde gå ifrån till en 0-4 ledning. Försvarsspelet var uselt från Hässelbys sida och det var det som bäddade för Täbys ryck i andra perioden. Dock tändes ett hopp när Amelie Kratz reducerade strax innan pausvilan.

I tredje perioden var det åter igen Hässelby som förde spelet och Täby backade hem och försvarade sig frenetiskt. Täby kunde åter igen utöka sin ledning genom slarv i Hässelbys försvarsspel. 1-5 var verkligen spiken i kistan.

Sammanfattningsvis var det en mycket tråkig match. Det var ingen direkt fart eller tändning utan matchen såg ut att gå i slow motion mest hela tiden. Det är även synd att den grisinnebandy som Täby visade upp denna match får sådan framgång som den fick.

Målskyttar: Amelie Kratz och Linn Rane


Upp

-------------------------------------------------


DJ 1 segrade i premiären 15/09-03
Täby IS – Hässelby SK A 3-6
(1-0, 2-3, 0-3)

Seriepremiär med allt vad det innebär, osäkert spel, nerver som ligger på utsidan samt inte hundra procentig skärpa i avslutningarna. Det var just i den andan matchen började. Det var ett trevande spel och inget av lagen tog tag i matchen på allvar. I mitten av första perioden tar dock Täby ledningen genom en vass kontring. Hässelby hade då börjat ta tag i matchen så helt rättvist var inte Täbys ledningsmål. Hässelby slutade dock inte att jobba utan kämpade sig in i matchen mer och mer. Täby höll dock undan sin ledning till pausvilan.

I andra Perdioden rivstartar verkligen Hässelby genom att kvittera redan efter åtta sekunder genom ett distinkt skott av Jenny Östlund. Hässelby kopplar ett hårdare grepp om matchen när man i powerplay skapar en hel del vassa målchanser framför Täbys mål. Dock var det Täby som tog ledningen för andra gången i matchen och det via ett skott som inte såg allt för otagbart för Angelica Erhardsson. Hässelby visade god lagmoral och fortsatte enträget att jobba i samma takt som förut och det gav återigen resultat då Lina Frisk lite tursamt får in bollen bakom Täbys målvakt. Innan pausen så följde lagen åt och gjorde var sitt mål och ställningen var då 3-3 inför pausvilan.

I tredje perioden förde Hässelby matchen totalt. Hässelby manövrerade ut Täby och kunde enkelt gå ifrån till 3-6. Hässelby spelade enkelt och rullade bollen på ett mycket föredömligt sätt. Passningarna satt inte till 100 % på klubborna men känslan fanns där och den skall vi jobba vidare med.

Det fanns fyra spelare som höjde sig över mängden och det var Maria Johnson som visade gott ledarskap från sin backplats och ingav stor trygghet åt hela laget. En annan back som är värd att nämnas är Elin Kull. Elin gjorde en stabil insats och gjorde många avgörande brytningar. På forwardssidan var det mycket roligt att se Sarah Sturrock och Lina Frisk. De satte fart på sina båda femmor och var mycket tongivande i både avslut samt framspel.

Målskyttar: Jenny Östlund 2, Lina Frisk, Maria Gunsarvs, Sarah Sturrock och Maria Johnson


Upp

-------------------------------------------------
Redogörelse för DJ19 Div.1 14/09-03
DJ19 Div.1

Efter att ha granskat DJ19 Div.1 säsongen 03/04, ser det relativt ljust ut för nykomlingarna Hässelby SK och Högalids IF. Det känns som om serien kommer att delas upp i tre skikt ganska omgående. Det övre skiktet kommer att innehålla Hässelby SK, Högalids IF och Järfälla IBK. Det undre skiktet kommer förmodligen att innehålla Täby IS, Väsby IBK och Duvbo IK. Sist men inte minst har vi mellan skiktet eller joker skiktet, där jag tror Balrog IK och Vendelsö IK är lag som kan skrälla rejält men även klappa ihop i vissa matcher. Därför tippar jag dessa lag som jokrar i DJ19 Div.1 säsongen 03/04.

Här följer en tidig genomgång av alla lagen med de personliga funderingar jag har kring dem.

Järfälla IBK:
Man måste hålla Järfälla IBK som favoriter till seriesegern. De vann både serien och S:t Erikscupen förra säsongen och har som vanligt ett mycket starkt lag. Järfälla har förmodligen seriens bästa anfallsspel som är rörligt och fantasirikt. Järfälla har även en handfull spelare som var med i föregående års distriktslag. Det som kan tala emot Järfälla är att de har ett damlag som spelar i div.2 där de bästa juniorerna spelar. Blir det kollisioner i spelschemat så kan Järfällas serieseger vara hotad.

Högalids IF:
Det unga laget från söders höjder tror jag kommer att placera sig på en andra plats i serien. Högalid är ett väl fungerande kollektiv som inte har några svaga länkar. Detta gör Högalid till ett komplett och svårspelat lag. Att de vann div.2 södra förra året är bara en kvittens på att detta lag är att räkna med när det drar ihop sig till slutspel, frågan är dock om man väljer DJ19 eller F88 då. Ett varningens finger skall höjas för att det eventuellt blir för mycket matcher för tjejerna då många i detta lag kommer att representera Stockholm i SDF-SM F15.

Hässelby SK:
Hässelby SK tog hem div.2 norra föregående säsong. Det blev tvär stopp i slutspelet mot Vendelsö IK, revansch är att utkräva. Hässelby har ett mycket bra försvarsspel, kanske ett utav det bästa i serien. Dock ser det lite tunt ut framåt, det finns spetsar men kanske en lite för tunn trupp. Att tippa Hässelby trea är lite av en chansning, dock kommer tredje platsen att bergas om Hässelby hittar tillbaka till föregående års spel.

Vendelsö IK:
Här är joker nr 1 i serien. Vendelsö kan varva otroligt bra insatser med riktiga plattmatcher det är just därför jag tror att de kommer fyra i serien. Sedan har även Vendelsö en stor fördel i sitt spel på hemmaplan. Laget förlorade bara en match hemma föregående säsong, så söderbymalmsskolan kommer bli ett gissel för motståndarna. Vendelsö har ett bra defensivt spel, med tuffa och brytningssäkra backar. Dock kanske dessa är upptagna i div.3 spel med damlaget under säsongen?

Balrog IK:
Jag tippar Balrog som femma i serien och Balrog är även min andra joker. Balrog gick upp i div.1 före Älvsjö AIK, detta tack vare en bättre målskillnad. Placeringen i serien känns kanske något högt då laget är nykomlingar och förmodligen inte helt mogna för ett div.1 spel. Vad som dock talar för att Balrog klarar denna placering är att de har fått ett nyförvärv från Hässelby SK i Amanda Wendelstig. Amanda kommer att tillföra laget en hel del, men jag tror inte det räcker ända fram.

Duvbo IK:
Duvbo kommer vara det lag som är först av de tre lagen i den nedre regionen av serien. Jag tror Duvbo kommer lida svårt genom förlusten av Petra Weiss, som var energikällan i Duvbo. Jag såg Duvbo i Göteborg cup och det är inte samma ”go” i deras spel som det var tidigare år.

Täby IS:
Täby kommer kämpa få kämpa för att undvika sistaplatsen i serien. Kanske kan Madeleine Pohl göra underverk i enstaka matcher, men en spelare gör ju inget lag. Om nu Madeleine är kvar i Täby det vill säga…

Väsby IBK:
Har sett Väsby i både serie och cup-spel, dock är det inget som sätter skräck i motståndarna. Klarar Väsby sig kvar i högsta serien är det en mycket stor prestation, men större under har ju skett förr. Trots att jag tippar Väsby på sista plats så har laget en del bra spelare som kan dra med kollektivet till nytt kontrakt i div.1

Jag ser fram emot säsongen 03/04 med stor förväntan. Jag tror att lagen i div.1 kommer prestera en högkvalitativ innebandy och bjuda publiken på många mål och täta matcher.

Väl mött i hallarna säsongen 03/04

Jörgen Andersson
Hässelby SK DJ


Upp

-------------------------------------------------
DJ Träningsmatch 30/08-03
Sköndals IK – Hässelby SK
(0-0, 1-2, 4-0)

Första matchen för året blev mot Sköndals IK. Det blev en hård och tuff drabbning som var nyttig för det unga Hässelby laget. Anmärkningsvärt var att Hässelby hade hela 7 backar av 13 utespelare.

Matchen öppnades i ett rasande tempo. Sköndal (damlaget) tryckte gasen i botten från start och kopplade ett järngrepp om matchen de första tio minuterarna. Hässelby stod emot mycket bra och när den värsta anstormningen lagt sig så kunde Hässelby skapa ett par farliga chanser bland annat ett skott i ribban av Maria Johnson som gjorde debut som forward.

I andra perioden fick Hässelby i ordning på sitt spel och kunde spela runt bollen på ett kreativt sätt. Hässelby tog också ledningen genom Jenny Östlund. I det skedet av matchen kändes det som om det kunde gå Hässelbys väg. Sköndal kvitterde 5 minuter senare och matchen stod och vägde igen. Strax innan pausvilan tog Hässelby åter igen ledningen, denna gång genom Sara Lindberg, vars skott tillslut hittade nätmaskorna.

Inför tredje perioden gjorde Hässelby en del ändringar i laget och det skapade oro. Sköndal var inte sena att utnyttja detta och kvitterade 1,32 in i tredje perioden. Sköndal tog ledningen 1,57 in i tredje perioden. Sköndal kopplade åter igen ett järngrepp om matchen och denna gång skulle de inte släppa, hur mycket än Hässelby försökte och kvittera.

Sammanfattningsvis är undertecknad mycket nöjd med den första matchen för året. Jag var lite orolig att inte alla lagdelar skulle fungera tillsammans, men jag hade fel där vilket gläder mig. Det var en fröjd att se hur de yngre spelarna tog för sig och det kommer att bli tufft om platserna i DJ div. 1 i år.

Målskyttar: Jenny Östlund och Sara LindbergUpp

-------------------------------------------------
Huvudsponsorer 2002/2003 BarekoUnihocGimo HerrgårdAuktionshuset D2Medianet