Innebandyblocket

TYCK TILL

Vem har varit herrlagets bästa spelare i år?

 

NYHETER FRÅN POJKSEKTIONENSite Meter
Hässelby NewsOnline

Fem senaste nyheterna;
03/04 - Finalförlust
28/03 - Seger även i Semin mot Sumpan
28/03 - Vinst i kvartsfinalen i Sanktan
22/03 - Matchreferat P891 Västerhaninge-Hawks 5-5
07/02 - Matchreferat P981 Hawks-Högdalen 6-3

Tidigare nyheter finns längre ner på sidan.Finalförlust 03/04-04
Först vill jag gratulera O/G till segern. Vi var väl aldrig riktigt nära även om vi med lite bättre skärpa kanske klarat oss bättre. Siffrorna 5-3 låter jämt och så här gick det till. Vi börjar bäst med ett litet tryck dom första miuterna, när O/G:s #96 efter 2,35 lite väl lätt kommer igenom och skjuter mellan benen på Mackan. Ett ytterst onödigt mål för oss att släppa in men psykologisgt rätt för dom. När sen Joel på ren vija bara 1 minut senare kvitterar känns det bra igen, matchen står nu och väger då O/G får en utvisning. Dessvärre gör dom 2 mål i numerärt underläge på typiskt Hawksvis med bara 4 sekunder mellan målen. Var var försvaret då?. Vi fortsätter powerplay och Joel reducerar efter att med stor kyla petat in den. Allt detta i 10-12 minuten. Matchen fortsätter att vara ganska jämn och vi har några lägen att kvittera men utan att lyckas. I andra gör dom 4-2 efter 0,52 på misstänkt hög klubba som dessvärre godkänns och psykologisk fördel för O/G igen. Nú börjar dom ta över mer och mer och efter 3,52 gör dom 5-2, i mitt tycke matchens snyggaste, där blev vi ordenligt upprullade.
Vi ger väl kanske inte upp helt men får det svårt när dom kan spela avslappnat och vi måste chansa lite. När så Joel efter 15,56 åker på en utvisning i 1 mot 1 kamp där domarn väljer att bara visa ut Joel som får 2+10 min för osportsligt uppträdande. Där försvinner nog vår sista chans även om man då kan se att vi tänder till och Hampus med ett distinkt skott reducerar till 5-3 snyggt framspelad av Ricky.
Det kändes som att spelarna litade för mycket på att Joel skulle fixa det och tände aldrig till ordentlit förns han blev utvisad, först då tog flera spelare ett märkbart större ansvar. Som helhet kändes vi ett nr för små och har bara att Gratulera O/G till Guldet.
Motivationen bör alltså vara lätt att hitta till nästa säsong. Bra av laget är att av 3 möjliga så har vi också spelat 3 finaler, mindre bra kanske att förlora samtliga. Mot Guldet -05 >>>>>>>>
Vi avslutar säsongen i Falun och kör Gaikcupen som 88:or innan dess.


Upp

-------------------------------------------------
Seger även i Semin mot Sumpan 28/03-04
Efter en kanske inte så välspelad match så är vi iallafall i Final igen. Motståndare blir O/G som vi förlorade mot i fjol.
Matchen mot Sumpan blev som sagt inte speciellt välspelad, vi tog ledning genom Ricky redan efter 2,45 då han trampade igenom hela Sumpan försvaret och stänkte otagbart upp den i krysset, men en minut senare kvitterade Sumpan på ett löst skott från halva plan.
Sen dröjde det till 15 minuten innan Ricky åter igen gav oss ledningen på pass av Micke.
Sen i 18 minuten kommer Tobbe fri och utan misstag iskallt gör 3-1. Sen trycker Sumpan på för reducering i slutminuten men då kontrar Matte in 4-1 vilket blev halvtidsresultat. Skott 15-6 till oss.
Sen i andra gör Sumpan 2 mål i början på perioden men segern kändes egentligen aldrig hotad.
Skott 14-8. Totalt 29-14 speglar kanske inte match bilden men vi offrade oss helhjärtat med att täcka skott. Härligt kämpat grabbar nu laddar vi för final på lördag mot O/G i Botkyrka.


Upp

-------------------------------------------------


Vinst i kvartsfinalen i Sanktan 28/03-04
P89A slog Rosersberg med övertygande 10-1 efter 4-0 i halvtid.
När Matte visat vägen redan efter 29 sekunder på retur efter Joels skott så klev Tobbe in och gjorde 3 mål (en äkta Hattrick) under exakt 5 minuter. Det stod sig halvleken ut. Vi konstaterade i paus att vi nog körde lite väl mycket enmansshow i första och ville ha mer passningsspel vilket gjorde att vi komfortabelt kunde gå ifrån till 10-1. Halvar inledde med 5-0 efter 2 minuter och sen tog Joel över showen med 4 mål. Sista satte Lekander på pass från Joel.
Skotten blev 48-8 (21-1,27-7)
Utv 2+2
0,29 1-0 Matte ass Joel
1,31 2-0 Tobbe ua
5,58 3-0 Tobbe ass Michel
6,31 4-0 Tobbe ass Hampus
22,26 5-0 Niklas H ass Tobbe
26,33 6-0 Joel ass Micke
27,25 7-0 Joel ass Ricky
29,28 8-1 Joel ass Larsson
33,39 9-1 Joel ass Larsson
36,16 10-1 Niclas L ass Joel
Nu väntar Sumpan i Semifinal som slog Hawks B med 11-3.


Upp

-------------------------------------------------
Matchreferat P891 Västerhaninge-Hawks 5-5 22/03-04
Västerhaninge – Hawks 5-5

Återigen dags för en hård kamp mot Västerhaninge som blivit allt bättre ju längre säsongen gått, det kändes tidigt att det skulle bli en hård match. Joel gör 1-0 tidigt men de lyckas kvittera efter 10 min. På ett genialiskt frislag från Ricky sätter Erik 2-1 precis nyinkommen från ett byte. Efter 17 minuter kommer en dubbelutvisning och vi har frislag i offensivt hörn, men när domaren sedan blåser igång spelet ”råkar” han peka frislaget åt fel håll och ändrar sedan inte detta trots att vi förstås påpekar det. Självklart gör de också 2-2 direkt i det anfallet vilket också blir halvtidsresultat. Den första perioden är hyfsad men vi har problem med uppspelen, väljer dåliga alternativ och låter oss bli stressade istället för utnyttja deras höga press.

I andra perioden så får Halvar göra sin debut i Div 1 och kryddar den med ett mål i första bytet. Tyvärr så kvitterar de återigen efter 5 minuter. Utvisningar åt båda följer och efter dem gör Joel 4-3 men återigen kvitterar de, nu efter 6 sekunder, RIKTIGT ONÖDIGT. Vi spelar fortfarande lite darrigt även om det blir bättre, så när Hampus efter ett av de vackraste målen i år gör 5-4 efter att först ha tunnlat en back inåt i banan och sedan sätter dragskottet i krysset känns det som att nu är matchen våran. Då lyckas de göra 5-5 och det känns oerhört snöpligt, och inte nog med det, vi drar på oss 3 mot 5 läge med 24 sekunder kvar, men vi håller i alla fall undan.

Roligast idag var helt klart Halvars härliga orädda spel, det var en frisk fläkt som hela tiden rörde om och han visade sin farlighet direkt genom att göra mål.
Och som sagt det var synd att Hampus härliga mål inte fick vara avgörande.

Vi gör egentligen en hyfsad match men försvarsspelet är i vissa situationer under all kritik då 3 av deras fem mål är sådana som inte får komma till. 2 kassar genom köksvägen där vår back på stolpen verkar gått upp i rök och ett mål 6 sekunder efter tekning, här ger vi bort matchen. En match som vi annars spelar igenom rätt bra, vi för den och skapar mest men lyckas aldrig rycka målmässigt. Västerhaninge är mycket starkare nu än tidigare i år och kommer att vara farliga i slutspelet. Tråkigt att tappa poäng men som helhet är det en hyfsad avslutning av serien och jag tycker våra 35 poäng (11 segrar 2 oavgjorda och 1 förlust) är ett bra facit.
0-1 Joel ua
1-2 Erik ass Ricky
2-3 Niklas H ass Hampus
3-4 Joel ua
4-5 Hampus ua

Skott 22-17 (12-5 10-12)
Utv V-haninge 2+2 Hawks 5*2+2*10Upp

-------------------------------------------------
Matchreferat P981 Hawks-Högdalen 6-3 07/02-04
Hawks-Högdalen 6-3 (2-2 4-1)

Det märktes direkt att vi var lite ”dagen efter” från den starka segern mot Odelberg och många spelare var slitna efter att vi hade matchat hårt.
Matchen börjar perfekt med 1-0 i första minuten av Matte K, sedan blir det kaotiskt då en domare på nedresa från Luleå plockar en massa konstiga utvisningar åt alla håll. Det försvårade våra byten direkt då vi spelade på mycket folk och när vi så efter ca 10 min äntligen började få lite lugn och hade en 1-0 ledning så gjorde Högdalen både 1-1 och 1-2. Minuten innan Paus gjorde Hampus 2-2 i PP assisterad av Ricky och det kändes bra för arbetsron inför andra.

I paus var det mycket gnäll och svag fokus på vad vi egentligen behövde göra, så det krävdes en lätt utskällning för att få alla att vakna till igen.

Inställningen kändes bättre i andra, vi fortsatte på mycket folk och spelade bra med alla linor utan att glänsa, och framförallt utan att få utdelning. Hampus gjorde 3-2 tidigt på pass från Danne men lika snabbt blev det 3-3. Inte förrän i 10e minuten kopplade vi greppet då Joel gjorde 4-3 tätt följt av Hampus 3e mål som ledde till 5-3. Heimdahl fick in 6-3 i slutet och punkterade matchen.
Skottstatestik 25-11 (12-6 13-5)

Under hela matchen hade vi problem med Högdalens snabba omställningar och kvicka forwards och än en gång blir jag förvånad över att det här laget inte är med och krigar högre upp i tabellen eftersom att de i alla fall visar prov på den kapaciteten mot oss.

Ingen gjorde sin bästa match idag, men Hampus höll oss kvar i matchen med sina 3 mål, annars kan vi mycket bättre och det kommer vi att bevisa mot Västerhaninge i sista omgången.
// Pontus // Lasse

1-0 Matte K ua
2-2 Hampus ass Ricky
3-2 Hampus ass Danne
4-3 Joel ua
5-3 Hampus ass Marcus H
6-3 Marcus H ua
Utv 2+2+10


Upp

-------------------------------------------------


Matchreferat P891 O/G-Hawks 3-4 07/02-04
Odelberg/Gustavsberg-Hawks 3-4 (3-3 0-1)

Äntligen dags för chansen till revansch på Odelberg då vi förlorade både i sanktanfinalen förra året och senast hemma i serien.

Vi är mycket nerviga i början och de tar kommandot direkt med hård press och högt tempo, första 5 är det chansbyten och de gör både 1-0 och 2-0 redan i andra minuten. Vi rycker ändå upp oss och Ricky gör 1-2 påpassligt på en backhand i 13e. Kallduschen kommer dock omgående när vi straffas för att vi är allt för passiva i försvarszon och 1-3 blir ett faktum. Joel gör 2-3 på egen hand i boxplay och 19.23 gör han också 3-3 på pass från Matte K.

I paus känner vi att vi verkligen är med och själförtroendet börjar äntligen leta sig fram. Matte K sätter 4-3 efter bara 4 minuter, vi spelar bra hela andra och lyckas hålla ut ändå till slutsignalen trots massiv press sista minuterna.
Skottstatestik 17-19 (11-9 6-10)

Vi gör en mycket bra match men ska ändå vara tacksamma för att vi får med oss 3 pinnar, för med lite otur hade vi kunnat kasta bort matchen under med våra matchnerver första 10. Samtidigt borde vi avgjort i andra, framförallt i något av våra mycket bra PP där vi skapade ett par rena lägen.

Än en gång en toppmatch som hade kunnat sluta hur som helst, den här gången drog vi längsta strået. Spelmässigt är det en av årets absoluta höjdpunkter men det dras ner av vår nerv som sätter segern på spel i början då vi liknar statyer när de trampar in och skjuter överallt ifrån.

Svårt att ge specifika beröm idag men Joel är stark med bollen och gör 2 viktiga mål varav det ena helt ensam. Mackan gör ett par grymt svettiga räddningar som blir helt avgörande.

Nu har vi slagit Odelberg och det känns bra inför det stundande slutspelet.
2-1 Ricky ua
3-2 Joel ua
3-3 Joel ass Matte K
3-4 Matte K ass Ricky
Utv 2+2

// Pontus // Lasse
Upp

-------------------------------------------------
Matchreferat P891 Tumba-Hawks 1-7 26/01-04
Tumba- Hawks 1-7 (1-2 0-5)

Bortamatch mot Tumba som bara plockat 4 poäng hittills i serien, de spelar försvarsspel i form av box på egen planhalva med yttrar som sliter mycket hårt hela tiden. Vi känns inte riktigt taggade från början och verkar lite ängsliga, kanske p.g.a. av att vi saknade ett par spelare. Tumba gör också 1-0 i en konstig situation som tycks vara både fot och spel i målgården. Efter trevande spel kommer vi igång och innan paus gör vi 1-1 och 1-2 som var riktigt snyggt, stolpe, stolpe in av Alex efter att helt ha friställts i slottet av Micke.

Nu är vi inne i matchen och 3-1 gör Matte K efter bara en halvminut, sedan rinner det på med jämn ström fram till 1-7 som efter en mycket stark andraperiod borde varit ännu mer.

Ett mycket gott dagsverke, Uppspelen var stundtals riktigt bra, vi har mycket lättare att hitta vägar genom en tät försvarsbox nu. Vi var också mycket bra i våran höga press som gjorde att vi vann mycket boll högt upp i banan.

Extra vassa hökar idag var Hampus, Alex och Matte K som verkade ha hittat riktig spelglädje och bjöd på många fina nummer varav ett flertal slutade med mål. Kul också att Michel plockade sin första poäng i 89div1, hoppas på ketchupeffekten nu!

Vi tar fortfarande varje chans att ta in poäng på O/G och håller Sumpan på stabilt avstånd bakåt, nu slipas spelet för slutspelet och väldigt passande så har träningarna äntligen börjat kännas riktigt bra igen.

// Pontus

Skottstatestik 9-48 (4-25 5-23)

Jag tycker alla i laget förtjänar extra beröm med tanke på att vi fortfarande har Linus borta p.g.a. sjukdom, Joel spelade handboll, Sebbe har tagit ”timeout” och Marcus H och Danne skadade för tillfället. Dessutom matchades Rikard i mål med den äran. Således nästan en hel femma borta och då går resten in och spelar strålande innebandy. Härligt grabbar nu fortsätter vi så här och som Pontus så riktigt påpekar att det vi gör på träningarna går igen på matcherna.

// Lasse


Upp

-------------------------------------------------
Mini Cup Hawks P93 15/01-04
Hawks P93-lag ordnade en egen liten "träningscup" på jullovet. Vi bokade Husbyhallen mellan 12-17 på Måndagen den 5/1.

Varje lag hade en egen uppgift - 93A höll i lotteri medans 93B gjorde matchprogrammet & ordnade en riktig domare. Sist men inte minst så har vi 93C som höll i saft & bullhörnan.

Matcherna spelades 1*20 min, och alla mötte alla 2 ggr. Det var mycket jämnt i matcherna. Speciellt kul att se 93C, som är ett ganska nytt lag, att möta oss "veteraner" och bjuda på rejält motstånd. Måste ochså tillägga att det var speciellt kul för 93A att slå 93B i båda matcherna. Vi har ju mötts.... & kommer att mötas i Sanktan.

Viktigt att tillägga att ingen utsågs till vinnare, utan vi hade en rolig dag tillsammans.

Vid tangentbordet // Carina Lidmyr ( P 93A )Upp

-------------------------------------------------
Matchreferat P891 Hawks-Sik 4-4 13/01-04
Hawks- Sundbyberg 4-4

Match hemma mot Sundbyberg i serien (vi vann borta med 4-1) och chans till en snabb revansch efter förlusten i Storvretasemin. Vi verkade rejält taggade och en aning nervösa eftersom vi visste om att det var ett Sumpan i storform som stod för motståndet.

Matchen startar trevande och tack vare hård press framkallar vi ett misstag i deras försvar där Erik helt plötsligt blev ren i slottet och enkelt kunde sätta 1-0.
Efter ett snabbt frislag där vi bara står och tittar gör de 1-1
efter en sidledspass med direktskott, pinsamt försvarsspel, sådana mål får inte ges bort på den här nivån!!! Matchen stod och vägde när sumpan gjorde både 2-1 och 3-1 i slutet av perioden efter slarvigt och förlamat förssvarsspel från vår sida.
I pausen var det rejäl taggning och alla verkade helt överens om att den här matchen inte skulle förloras.Efter 5 minuter bjuder Danne på ett härligt nummer när han går köksvägen med backhand. Tyvärr gör de snabbt 4-2 efter en riktig indianare men vi ger inte upp.
Efter 10 min sätter Micke ett slagskott utifrån till 3-4 och med 6 kvar att spela kliver Danne återigen fram och gör 4-4 assisterad av Joel.
Med 1.30 kvar tar vi time-out när vi har frislag i offensivt hörn. Vi är bara centimeter från att avgöra när Heimdahl friställs i slottet tack vare en väl genomförd variant.
Sammanfattningsvis var passningsspelat alldeles för darrigt och det behövs mer självförtroende och "våga vinna", även om vi spelade upp oss väsentligt i andra.
Både boxplay och frislag fungerade mycket bra idag, med lite flyt hade vi fått ett extra mål på något av frislagen för vi hade ett flertal rena skott som räddades i sista stund av deras målis. Tyvärr fick vi aldrig chansen att spela PP. Vårt försvarspel var bra med undantag för en del markeringsslarv och för lite vilja att täcka skott vilket gav dem 2 enkla mål.

Plus idag förtjänar Danne som gör 2 viktiga mål varav det ena var en riktigt förnedring, sån kyla behövs för att vinna de tuffaste matcherna. Annars var det laginsatsen i andra som var helt avgörande, alla visade äkta
Hökhjärta!!!

Med lite tur hade vi vunnit men med tanke på underläget får vi tyvärr vara mycket nöjda med krysset. Tyvärr tappar vi nu ytterligare mark på Odelberg
och seriesegern känns avlägsen men vi hugger på varje öppning som ges, positivt är att vi kopplad starkt grepp om andraplatsen.

Härlig Moral, den kommer att ta oss långt!!!
1-0 Erik ass Sebbe
2-3 Danne ua
3-4 Micke ua
4-4 Danne ass Joel
utv 2x2 min skott 18-15 (6-9, 12-6)

Upp

-------------------------------------------------


Brons i Storvreta Cup till P91 och P92A 13/01-04
Efter en lång helg i Uppsala med massor av spännande matcher
fick vi glädjande nog åka hem med bronsmedaljer från A-slutspelet
både till P91 och P92A i Storvreta Cup 2004.

GRATTIS ALLA GRABBAR i P91 och P92A TILL BRONSET
och stort tack till alla föräldrar och syskon för stödet från läktarn.

// Peter, Jonas, Madde, Peter


Upp

-------------------------------------------------
Hawks P89 Guld i Storvreta 04/01-04
Åter igen tog Hawks P89:or guld i Storvreta
Hawks P89B vann över Frösåker i B finalen.


Upp

-------------------------------------------------
P89A Storvreta 02/01-04
Efter vissa problem med skador och sjukdom har vi iallafall vunnit vår grupp på maximala 9p.
4-2 mot Sirius, 11-1 mot Åkersberga och 5-0 mot vakant.
I 1/16 final slog vi Täby med 5-1
och i 1/8 final slog vi Älvstranden med 5-2
Sen i 1/4 vann vi med 6-4 mot V-haninge.
För att i Semin förlora mot Sundbyberg som till slut vann över O/G i finalen
Upp

-------------------------------------------------
God Jul och Gott Nytt År 24/12-03
Nu laddar vi batterierna för att ta tredje raka Guldet i Storvreta
Hawks P89A


Upp

-------------------------------------------------
Matchreferat P891 Sik-Hawks 1-4 18/12-03
Sundbyberg – Hawks 1-4
Äntligen dags för slaget om bästa norrlag, utan tvekan säsongens hittills mest prestigefyllda match. Båda lagen har förlorat mot O/G (Sumpan 2 ggr) men utöver det rätt enkelt vunnit alla sina matcher i serien. Andraplatsen i tabellen stod på spel och vinst krävdes för båda lagen för att ha en chans att hänga på O/G och slåss om förstaplatsen.
Vi var laddade från början och kom in i matchen på ett bra sätt, första 5 minuterna var det mycket jämt och lagen kände på varandra och skapade en del halvchanser. Sedan tog vi över spelet mer och mer och visade att det var vi som ville föra matchen, vi hade lite problem med att ta oss igenom deras täta försvar men vi nötte och nötte och vann hela tiden tillbaka bollen snabbt så att vi fick nya chanser. Det gjorde att vi efter 13.16 kunde göra 1-0 genom Joel på ett genombrott, målet kändes rättvist och det märktes att det gav oss det viktiga psykologiska övertaget. 2-0 kom bara 30 sekunder därpå av Joel igen. Efter en riktig indianare fick Sumpan chansen att komma in i matchen men brände och vi gjorde 3-0 i kontringen därpå, återigen Joel. Ett äkta hattrick och vi hade en betryggande 3-0 ledning efter 20 min.
Sumpan vaknade till igen i andra och började kliva lite högre upp i banan men vi fortsatte att spela mycket bra och Karlsson satte 4-0 kort in på perioden. Fram till 10ende minuten hade vi ett järngrepp om matchen, då åkte Micke ytterst tveksamt ut för trängning när han i sekvensen innan blivit trängd över sargen, en mycket ologisk utvisning. Vi spelade grymt bra i boxen men efter slarv på frislag framför egen kasse reducerade dom till 1-4. 8 sekunder senare åkte vi ut igen men denna gång så höll vi tätt i boxen. Med 7 min kvar fick så Sumpan en utvisning och då kunde vi efter några hektiska minuter äntligen få lite lugn i skallarna igen och kunde efter ett bra powerplay spela hem matchen utan större problem.
Först måste jag säga att jag blev väldigt besviken på Sundbyberg som alltid varit ett lag som velat äga matchen själva. Idag spelar de tillbakadraget zonförsvar och väntar på misstag från oss. Det ska bli intressant att se om det bara var mot oss idag eller om de som så många andra fallit för den nya vågen av temposänkande försvarsspel.
Vi vinner idag just tack vare att vi klarar av att hålla ett så högt försvarsspel utan att någon gång gå bort oss, vi vinner hela tiden tillbaka bollen högt upp i banan så att de aldrig får någon trygghet i sitt spel. Backar, centrar och yttrar gör precis rätt idag.
Hökar värda att nämnas extra är förstås sumpan-spöket Joel som med 3 mål och med mycket bollvinnande var ovärderlig idag. Michel gör en kanonmatch trots att han är helt ovan vid tempot, även han är en grym bollvinnare med sin långa räckvidd, där har vi fått en oslipad diamant. Idag gör också Mackan en STOR insats, han agerar mycket stabilt och gör dom viktiga räddningarna i början så att vi får trygghet, det är ovärderligt.
Ingen hök är glömd, årets bästa laginsats och vinst mot Sumpan är ett faktum. Nu har vi grepp om andraplatsen med 6 pinnar tillgodo neråt och är uppe på samma poäng som O/G dock har vi en match mer spelad.
Fantastiskt grabbar! Som en vis man sade ”Hökar äter Sikar till frukost”
Målen
0-1 Joel ass Ricky
0-2 Joel ass Linus
0-3 Joel ass Danne
0-4 Matte ass Sebbe
Utv 2+2
Skott 18-13(11-7)(7-6)

// Pontus


Upp

-------------------------------------------------
Matchreferat P891 Gaik-Hawks 2-5 14/12-03
GAIK –Hawks 2-5

Dags för match mot GAIK, ett lag som vi har slagit väldigt många gånger i rad nu men som ändå alltid känns farliga, definitivt var det så idag idag. Vi startar matchen väldigt lojt och ser inte riktigt taggade ut, därför kan GAIK mycket enkelt göra 1-0. Planens gigant Matte Karlsson kvitterar på egen hand men kort därefter kommer 2-1 i baken och GAIKen går till en rätt välförtjänt ledning i paus.

Eftersom att vi fortfarande inte hade vaknat och verkade tro att vi skulle få de 3 pinnarna gratis så passade det sig med en utskällning i paus och lite ändringar i formationerna. Vi såg fortfarande lite stela och ängsliga ut i andra men verkade i alla fall ha kommit fram till att det här var en match som vi inte skulle ge bort gratis. Efter att Matte än en gång snurrat, kämpat och slitit så lyckades han kvittera och direkt kändes det att matchen ändrade karaktär till vår fördel. Hampus Satte 3-2 efter att ha fått ett inspel i slottet från Erik och efter ett genialiskt slaget hörnfrislag från Sebbe punkterade Erik matchen helt ren framför deras keeper. 5-2 kommer från Heimdahl i öppen kasse.

GAIK spelade mycket disciplinerat och tog vara på sina chanser i början, de hade oss absolut i gungning. Vi hade återigen förtvivlat svårt att ta oss igenom ett tätt zonförsvar och det var inte många uppspel som stämde tack vare mycket slarv i passningsspelet. Men vi visade styrka och reste oss ändå och vann tillslut ganska komfortabelt.

Bäst på plan idag var Matte Karlsson som verkligen räddade oss in i matchen med hårt arbete och kyla. Stort plus också till Erik som alltid tar det tråkiga jobbet hela vägen hem och ändå orkar hela matchen. Michel gör en härlig debut och visar prov på många kvalitéer som vi kommer att ha stor nytta av i framtiden, till exempel på måndag när det smäller mot Sundbyberg. Då kommer det att krävas mer av oss, men det oroar mig inte, jag tror att en match mot ett bra motstånd är precis vad vi behöver för att tända till ordentligt. Det är förövrigt sista matchen i Div 1 innan juluppehållet och Storvreta.

Målen
1-1 Matte ua
2-2 Matte ass Heimdahl
2-3 Hampus ass Erik
2-4 Erik ass Sebbe
2-5 Heimdahl ass Linus
Skott 23-13 (10-8)(13-5)
Utv 2

Bra grabbar.
Hökar är VINNARE!!!Upp

-------------------------------------------------
Matchreferat P891 Töjnan-Hawks 0-6 07/12-03
Matchreferat P891 Töjnan-Hawks 0-6

Dags för en match jag känt viss oro för, Töjnan borta i
Turebergshallen.
Det har ofta blivit stökigt hårt och grinigt där. Det är "fair-play dag" anordnad av förbundet och det är folk både från Expressen och förbundet där, vilket faktiskt har en väldigt lyckad effekt.
Det blev till min glädje en match som präglades av många chanser och inte av hårt spel.
Matchen liknar inte alls förra veckans sömnpiller i Ärvinge utan det blir ett mycket bättre tempo här. Jag trodde att vi skulle vinna på att spela i en stor hall mot ett lag som Töjnan som backar men det kan jag inte påstå nu, det är ett mycket högre bolltempo i trånga "bunkern" och vi har lätt att hitta skottlägen. Matchen är vår från början till slut, vi spelar inte perfekt men med bra inställning så maler vi sönder Töjnan, ställning i paus är Töjnan 0 - Hawks 2
Vi försöker att ändra en del saker till andra men lyckas inte riktigt förbättra spelet, men fortsätter ändå att prestera klart över godkänt.
Det slutar 6-0 och det hade blivit mer om vi utnyttjat deras svaga sidor bättre.
Att vi håller nollan för andra match i rad är starkt och båda Mackan och Rickard agerar stabilt när Töjnan väl kommer till avslut.
Skotten slutar 6-32 (2-16,4-16)
förövrigt rätt talande för matchen.

Vi har viktiga kuggar borta idag precis som senast men stördes inte särskilt mycket av det. Alla på plan gör en stark insats med extra plus för Ricky som
tog stort ansvar som kapten och visade vägen redan under uppladdningen.
Lekander rörde sig helt rätt runt deras kasse men fick tyvärr inte alltid passarna när han borde haft dom. Den största elogen får ändå Töjnan som verkligen spelar schyst idag, och för första gången går jag ur Turebergshallen med sinnet lugnt. Tack för trendbrottet.
Nämnas bör också att till matchens schystaste lirare i Hawks valdes Hampus Dargren. Ett utförligare reportage ang rent spel kommer i Expressen.
Vi fortsätter att slåss om förstaplatsen och toppar formen inför Storvreta,
Nu har vi två tuffa matcher kvar mot GAIK och Sumpan innan jul. Bra Grabbar!

Målgörare
0-1 Hampus (Matte)
0-2 Erik (Ricky)
0-3 Ricky (ua)
0-4 Matte (Åström)
0-5 Ricky (Heimdahl)
0-6 Matte (Larsson)
Utv 2min

Senare på dagen tog vi revanch på Tigers i Div3 5-2 till oss

Så på söndagen var det derby i 872N. Hawks B (en blandning av 88.or och 89:or) slog åter A. Denna gång med 5-3.Sist blev det 9-2 i en stökig match. Nu var det en betydligt mer välspelad match och det visade sig nog för 87A att dom faktiskt är bättre på att spela boll en att spela tufft.
Tillägas bör att Ricky gjorde ass till alla 5 Hawks B:s mål.

Pontus/Lasse

Upp

-------------------------------------------------
Matchreferat P891 Hawks-Töjnan 7-0 01/12-03
Dags för ännu en match i elit och dagens motstånd är Töjnan. Ett lag som mest fått agera strykpåse i den här serien och därför en match som vi SKA vinna. De är få och backar ner till halva för att krympa ytor så gott det går. Vi har svårt att få hål men i 10nde minuten kommer 1:an. Resten av matchen är inte mycket att hurra för, de har ett försvarsspel som känns ganska öppet men vi lyckas sällan spela smart och komma igenom. Det är klasskillnad och våra 7-0 kunde varit mer om vi varit på hugget. Tyvärr urartar det lite på slutet och en del Töjnan spelare visar prov på brutala tilltag, och med domare som satt nivån till "blås så lite då går" kommer heller inte deras första "tvåa" förrän 1911 i andra. Vissa saker måste stävjas och det är upp till Ledare men framförallt Domare, blundar man bara så
kommer innebandyn att se sin grav, låt lirarnas sport förbli vad den är.

Som helhet en hyfsad laginsats där ingen glänste och bollen tycktes studsa väldigt mycket i passningspelet. Det märktes att vi saknade ett par spelare och bara hade precis 10 utespelare att ställa på benen.Beröm till alla spelare för att ni klarade att hålla huvudena kalla till slutsignalen, det är viktigt och skönt att se att vi agerar så pass professionellt när det hettar till ordentligt.

Ännu en match som förankrar oss i toppstriden tätt efter Odelberg, jag hoppas vi kan höja oss ett snäpp till nästa helg när serien vänder och vi måste ta oss an Töjnan borta i "bunkern". Där kommer de inte börja kriga sista 10 utan från första sekunden.

Poängen idag plockades av
1-0 Linus ua
2-0 Ricky ass Larsson
3-0 Lekander ass Hampus
4-0 Matte ass Hampus
5-0 Larsson ass Heimdahl
6-0 Matte ass Hampus
7-0 Matte ua
Utv Joel 2min
Skott 21-6


Sen på Söndagen mötte vi Sumpan i 893V där båda lagen hade kort om folk. Vi körde med Mål Markus och backar som forwards och forwards som backar.
Det var ett kul test men gav ingen speed åt spelet. Så när dom gjorde 3-1 efter 932 i andra så gick vi över till en mera normal uppställnig och vips så gick det bättre. 3 snabba på 46 sek alla av Hampus som även gjorde första och segern var bärgad.

Pontus / Lasse


Upp

-------------------------------------------------
Matchreferat P89 Div 1 Hawks- Västerhaninge 7-5 24/11-03

Redan i omklädningsrummet verkar vi mer taggade än vanligt, det ger också resultat. 3-0 efter 1.39!!! Än en gång startar vi ruskigt bra mot V-haninge. Vi är hänsynslösa i vår checking och har ett grymt tempo från start. Vi sätter också 4:an efter 8 min innan de kan göra 2 onödiga mål före paus och tar chansen att komma in i matchen. Efter Paus gör dock Ricky 5-2 efter 15 sekunder och Larsson på egen hand 6-2 som snabbt följs av 7-2. Nu känns det klar men de får onödiga reduceringar men lyckas aldrig hota oss målmässigt utan vi håller undan säkert till 7-5.

Trots resultatmässigt knapp seger är jag mycket nöjd då vi idag slår ett mycket bra lag, dom gör en del nervösa misstag som vi utnyttjar men annars är dom bra disciplinerade och spelar smart. Vi spelar bra innebandy och det tidigare uteblivna snabba passningsspelet kom fram en del idag. De pressar oss hårt med man-man och vi lyckas utnyttja det ett par gånger men har vissa problem i uppspelen. I vårat enda Powerplay borde vi gjort 8-4 då vi skapade 3-4 riktigt vassa lägen men deras keeper var bra med. Känns bra att vi idag gör en laginsats och att det inte krävs individuella genombrott för att avgöra, dom kommer ju ändå!!!

Många förtjänar extra beröm idag.

Mycket bra idag var Larsson som verkligen visade sina kvalitéer och kunde gjort 5 mål om han bara haft lite flyt.

Lekander spelade stabilt och enkelt på backen tillsammans med Heimdahl som toppade +- idag med 3+.

Sebbe som gör 3 ass förtjänar också extra beröm för sitt föredömliga passningsspel och mycket bra rörelse. Sen måste jag även berömma Ricky för hans målkänsla avgjorde förra veckan och idag gör han mål efter 10 respektive 15 sekunder i vardera halvlek, det är ingen slump. Några nämnda men ingen glömd, BRA MATCH GRABBAR.

Målen.
1-0 Ricky (Larsson)
2-0 Hampus (Sebbe)
3-0 Larsson (Lekander)
4-0 Hampus (Sebbe)
5-2 Ricky (Heimdahl)
6-2 Larsson U.A
7-2 Matte K (Sebbe)

Skott.
28-20

Utv.
0

/Pontus


Upp

-------------------------------------------------
Matchreferat P89 Div1, Hawks-Högdalen 5-4 18/11-03
Match mot Högdalen, ett lag som alltid gett oss problem på något sett men än så länge har vi alltid lyckats vinna, ena gången stod det 4-0 till dom efter en kvart varpå vi vände och nästa gång tappade vi 5-0 till 5-5 och vann tillslut med 6-5. Även denna gång skulle det bli en aning svängigt. Vi startar bra och tar tag i matchen hyfsat från start, tack vare en vacker inbrytning från kanten och ett bra avslut gör Erik 1-0. Vi äger matchen utan att storspela och får en kalldusch när de gör 1-1. Med 5 kvar av första skjuter hampus ett skott på vilket målisen ger en retur som Joel mycket påpassligt är först på och enkelt förvaltar till mål. 2-1 i halvtid känns tryckt men vi måste få högre fart på bollen. Vi rivstartar andra och gör 3-1 när Linus skytte äntligen lossnar och han trycker dit ett hårt skott en bit in på planhalvan. Linus får sedan en lite underlig 2a för hårt spel och i boxen lyckas Joel skjuta den på deras back och in, 4-1 och nu borde matchen vara punkterad. Här kommer ett viktigt skede, det är nu vi måste fortsätta att ånga på men istället blir vi oroliga i spelet och glömmer bort allt vad taktik och disciplin heter. Vi missar enkla markeringar och de gör både 2-4 och 3-4 på kort tid. Sedan blir det målsnålt ett tag och vi skapar en del medan de hela tiden stör med vassa sina kontringar och långa bollar. De har snabba och bollskickliga forwards som hela tiden vill framåt och när vi inte är med till 100% så tar de sina chanser. Om 1-1 var en kalldusch så var 4-4 med dryga minuten kvar definitivt det. Vi har inte spelat bra men dock varit det bättre laget hela matchen så det känns väldigt ologiskt att de ska få med sig en poäng. Vi plockar då in den gamla "Guld-kedjan" från Storvreta och det ger resultat på 25 sekunder, Ricky skjuter ett skott utifrån som går rätt i mål bakom en skymd högdalenkeeper. Det var självklart med stor lättnad jag hörde slutsignalen och ytterligare en gång får ett bevis på hur otroligt starka vi är i slutskedet av jämna matcher. Det finns något i oss som bara säger mål i dom lägen och det känns grymt skönt att vi kan plocka fram det. Nu är vi med i serien trots att vi ännu inte spelet på topp. Har svårt att ge extra plus till någon speciell, det var en hyfsad laginsats rakt igenom, Eriks prestation när han gör 1-0 är det som sitter kvar i huvudet efteråt.

// Pontus

Upp

-------------------------------------------------
Matchreferat Hawks - O/G, serie P891 13/11-03
En av höstens klart viktigaste matcher, både för toppstriden i serien men framförallt prestige och självförtroendemässigt. O/G är otroligt starka då de inte påverkas ett dugg av vilket lag de möter utan spelar sitt spel utan darr ändå. Vi har förtvivlat svårt att komma in i matchen och får aldrig igång något eget spel. Odelberg skapar hyfsade chanser men vi är med tills de gör 1-0 i slutet av ett PP, mycket tungt då vi spelar fantastiskt bra i boxen. 2-0 kommer också innan paus.

I Pausen börjar vi förstå vad som händer och går in som ett nytt lag och tar tag i matchen en stund, det är jämt och vi lyckas genom Hampus (Joel) göra 1-2 efter bara 4 min. Vi fortsätter bra en stund men med 10 kvar tappar vi igen och O/G är skrämmande duktiga på att döda tid, de sista 7 min har de säkert bollen i minst 4 min och vi förmår inte att ta tillbaks den. De gör istället 3-1 17.03 och det dödar matchen. Då äntligen får vi ett PP, som vi behövt lite tidigare, vi skapar också en jättechans när Joel skjuter tätt utanför från slottet med knappa minuten kvar. Sedan rinner tiden ut.

Det var extremt få avblåsningar och blev därför oerhört svårbytt med 2 lag som pressar hårt over hela banan. Odelberg vinner matchen rättvist men med lite tur och kyla kunde vi absolut ha knipit både 1 och 3 pinnar. Tyvärr faller vi på att vi inte är med från början och därför aldrig kommer in i matchen, bollen studsar hela tiden för oss, och vi får inte en lugn stund där vi bara kan äga boll. Är det nerverna som spelar oss ett spratt igen?

// PontusUpp

-------------------------------------------------
Matchreferat från P89A:s cupvintster 11/11-03
Allhelgona helgens 2 turneringar startade på fredagen med spel i Scorpions cup, en turnering där motståndet inte var det bästa men med lag som vi visste kunde skrälla (framförallt V-ort). Inte så mkt att säga egentligen, gruppspelet spelade vi av utan att ha några större problem även om v-orts "Tobbe" gav oss problem en stund med att hänga 3 kassar så var vi ändå hela tiden med i matchen å kunde tillslut vinna. Slutspelet blev klart tuffare, dock inte p.g.a motstånd utan snarare trötthet efter många matcher och sömnbrist!!! Vi kunde i alla fall tack vare Ricky (med ett sällan skådat handledsskott) ta oss till final efter 1-0 mot Järfälla. I finalen väntade V-ort och för en gångs skull lät vi dem aldrig få kontakt med oss, äntligen får vi hålla nollan mot dem. 3-0 vinst utan att vi gjorde en kanon match. Dock all heder åt V-ort som kämpar och sliter in i det sista JÄMT, trots att deras stjärna gick sönder mitt i matchen och de då var uträknade. Med den inställningen kommer de alltid att kunna skrälla, oavsett motstånd.

Det var på Sumpan Cup vi skulle lägga energin. Det märktes inte i början men man ska aldrig räkna ut Hökarna när det gäller;). Vi hade ofantligt svårt i gruppspelet mot lag som backade hem, vi måste lära oss att sätta fart på bollen när det blir 5-5 i deras zon. Nyckelmatchen för att ta oss till slutspel var den mot Vesta, och vi fick en dålig start. De öste på och använde sig av ett stillastående zonförsvar. Efter halvtidsunderläge kändes det riktigt skönt när vi läser sönder deras försvar och sedan tar över matchen totalt, dessutom har vi det där lilla extra när det som mest behövs och vänder till seger. Till slut vinner vi gruppen trots torsk mot Strängnäs (med desarmerat manskap) och får möta Tumba i kvarten. Tumba spelar precis som i Sanktan matchen (5-0) de backar, stöter ibland med 2 yttrar, och försöker kontra. Matchen dör dock tidigt i och med att vi får mål rätt snabbt, en säker seger (3-0) tyvärr utan att ha klarat av att öppna deras box med snabbt passningsspel.

Fram hit så såg det inget vidare ut och jag satt oroligt på läktaren för att se Sumpan slå ut Vesta,(vilket skulle ge oss en mkt tuff semi) Men Sumpan chockar och får pisk, trots att de tar över och äger matchen får de hela tiden psykologiska kassar i baken. Inför semin har jag i alla fall bestämt mig för att ändra uppladdningen och vi går ut och går 1 timme före matchstart för att snacka av oss och sedan få mer tid att få fokus på matchen vilket saknades tidigare.

Vesta tycks inte ha lärt läxan från förra matchen och fortsätter med sitt försvarsspel likt gruppspelsmatchen. Självklart sätter vi upp en gubbe på topp vilket totalt förstör deras försvar på samma sätt som i andra halvlek av gruppspelsmatchen. Den taktiska triumfen och den gnista och vilja vi visar blir helt avgörande och vi visar äntligen vad vi egentligen går för. Vi spelar helt fantastisk och 11-1 är ett faktum. Vesta tackar för lektionen och de kan inte vara annat än chockade av vad de får se, vi höjer oss i denna match flera nivåer i spelet jämfört med tidigare. En ruskigt stor prestation då Vesta är ett mycket bra lag, vilket inte minst bevisas när de slog ut Sumpan i kvarten.

Vi nöjer oss dock inte med detta utan bestämmer oss för att göra en lika bra final, och till min stora glädje så gör vi det. Västerhaninge tillåts aldrig komma in i matchen. Det märktes att det var skillnad i taggningen inför semi och Final för nu stod det 5-0 efter 10 min!!! Det var KLASSKILLNAD. Det hjälpte inte att dom gjorde 5-1, 5-2 vi bara ökade igen och kunde defilera
hem segern. 10-3 blev slutresultatet.

//Lasse Dargren
Upp

-------------------------------------------------
GULD till P91 i Scorpions Cup 2003 05/11-03

Allhelgonahelg = Innebandycuper

P91 och P92A valde i år att spela Scorpions Cup 1-2/11 som arrangerades av Bele Barkarby IF (även andra lag från Hawks spelade).

P91 lyckades gå hela vägen och ta guld i Scorpions Cup 2003.
Här bjöds det på en enormt spännande final mot Järfälla Spiders. Vi lyckas vända från 1-3 i halvtid till 3-3. Efter full tid i finalen blev det dags för sudden 1x5 minuter. På trötta, nervösa ben lyckas båda lagen hålla undan i sudden. Dags för straffar! Trots att vi fick en straff underkänd vann vi efter en minst sagt nervkittlande straffläggning.
Tack till Järfälla Spiders för en spännande final och
GRATTIS ALLA GRABBAR i HAWKS P91 TILL GULDET !

För P92A slutade Scorpions Cup med bronsmedaljer efter en spännande semifinal.
Vi vände även här underläge 0-2 till 2-2 efter en enorm kämparinsats av hela laget. Tyvärr förlorade vi efter straffar även fast vår målvakt gjorde flera strålande räddningar.
Tack till Bele Barkarby (B) för en bra semifinal och jättetrevligt uppförande ni visade när ni tog Er tid och stannade på vår prisutdelning.

// Peter, Jonas, Madde, PeterUpp

-------------------------------------------------
Guldregn över Hawks P89 04/11-03
På lördagen vann vi Scorpioncup över Vesterort med 3-0 i finalen
Sen på söndagen visade vi alla övriga hur innebandy "kan" spelas av 13-14 åringar.
Semin mot Vesta från Uppsala vanns med förkrossande11-1
Och finalen mot Västerhaninge vanns med 10-3
Matchfakta kommer senare.


Upp

-------------------------------------------------
Huvudsponsorer 2002/2003 BarekoUnihocGimo HerrgårdAuktionshuset D2Medianet